top of page

My Story

Synnyin Pietarissa vuonna 1984. Kävin koulua lähellä kotia ja rakastin jo silloin teknisiä aineista, toki muoti ja kauneus oli nuoren naisen mielessä myös jatkuvasti. Itsenäistyin hyvin nuorena, vanhempani erosivat kun olin 5 vuotias ja äidilläni oli pitkiä työpäiviä. Äitini sairastui vakavasti ja menetti näkönsä ja jouduin huolehtimaan hänestä. Jo 15 vuotiaana aloitin koulun ohella työskentelemään vaatetehtaassa. Olin tunnettu hyvin tarkasta työstä ja pääsinkin pian tehtaassa eteenpäin. Toimin lopussa malliompelijana viimeisellä tasolla, ennen kun vaate meni tehtaassa tuotantoon. Vuorotellen kävin töissä ja opiskelin. Valmistuin peräkkäin ensin koruompelijaksi ja sen jälkeen räätäliksi.


Tässä välissä ehdin rakastua ja mennä naimisiin ja ihana poikani Dima syntyi. Liitto ei kuitenkaan ollut kestävällä pohjalla ja tiet erosivat. Ero oli raskas kokemus, mutta ei ollut tapanani jäädä murehtimaan kun äitini ja poikani olivat vastuullani. Tiesin, että korkeakoulututkinto veisi minua tehtaassa eteenpäin ja yritin päästä kansainvälisesti arvostettuun Pietarin Design- ja Tekniikka yliopistoon. Vaativien pääsykokeiden jälkeen pääsin vaatetustekniikkaa lukemaan.


Tekniikan, designin ja muodin yhdistäminen oli juuri sitä mitä halusin.


Ennen kun valmistuin, kävi taas jotain odottamatonta. Tutustuin ystävieni kautta ihanaan suomalaiseenmieheen ja rakastuin. Muutin minulle täysin tuntemattomaan maahan poikani kanssa vuonna 2009 ja menimme naimisiin vuonna 2010. Mieheni ei ollut ihan perinteinen suomalainen mies, koska oli syntynyt Saksassa ja puhuu useita kieliä. Vuonna 2013 syntyi toinen poikani Aleksanteri ja vuonna 2017 sain Suomen Kansalaisuuden.


Yrittäjyys oli minulle valinta. Ulkomaalaisena ei Suomessa alkuun ollut kovin helppoa, mutta onneksi myös miehelläni oli yrittäjätaustaa ja hän toimiikin minun parhaana neuvonantajana. Perustin Artenio Oy:n vuonna 2017 ja toimin alkuun samana vuonna alivuokralaisena kangaskaupassa Töölössä. Sain nopeasti ihania asiakkaita, jotka arvostavat edelleen osaamistani ja kannustivat minua etsimään omaa liiketilaa.


Tammikuussa vuonna 2018 starttasin Artenion omassa liiketilassa Mechelininkadulla. Käytimme kaikki omat säästömme tarvikehankintoihin ja myymälätuotteisiin. Alku oli vaikeata, olimme omavaraisia ja kehitys on vaatinut pitkiä työpäiviä ilman lomaa. Yrityksen perustaminen vaatii rohkeutta, mutta elin unelmani. Korjaamme rikkimenneen lempivaatteen, tuotamme laadukkaita mittatilausvaatteita, myymme ompelutarvikkeita, tuotamme lämpösiirtotarroja vaatteisiin, pdf-kaavoja ja ompeluvideoita, joita katsotaankin ympäri maailmaa Australiasta, Eurooppaan ja Lähi-Itään. Emme käytä alihankintaketjuja vaan tuotamme kaikki omassa ompelimossa Töölössä.


Kehitys on mennyt eteenpäin ja tästä kuuluu kiitos ihanille asiakkailleni ja yhteistyökumppaneilleni. Vuonna 2020 aloitin yhteistyön Suuri Käsityölehden kanssa. Teen tikkiniksi-palstalle mallivaatteen ja opetusvideon monelle ompelijalle usein vaikeasta yksityiskohdasta.


Rakastan työtäni ja haluan työlläni tuottaa asiakkailleni iloa. Vastuullisuus, ekoloisuus ja kotimaisuus muokkaavat toimintaani. Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat asiakkaat ! Teitä palvelee 100% ammattilainen aina iloisella asenteella.

bottom of page