"Mekon peruskaava"

Peruskaava on perusta myöhemmälle vaatteiden mallinnukselle. Peruskaavan avulla voit luoda itsenäisesti, helposti ja nopeasti haluamasi vaatemallit. Ideoiden toteuttaminen tämän avulla on kätevää ja helppoa!

Kuinka tilaat perusmekon?

Tätä varten sinun on otettava mittaukset kuvan osoittamalla tavalla (21 mittausta) ja lähetettävä meille sähköpostissa tiedon mittauksista.

Seuraavaksi, 1-3 työpäivän kuluessa, lähetämme sinulle linkin tilaukseesi PDF-kuvion lataamiseksi.

Yhden peruskaavan hinta 

9,90 €  (sis. 24% alv)

Kuinka teet mittaukset: yleiset säännöt

Mitat mekoista, hameista tai housuista on otettava ihoamyötäilevien alusvaatteiden kanssa. Pue sellaiset alusvaatteet, jolla aiot käyttää tuotetta. Tämä on tärkeää, koska esimerkiksi erilaiset rintaliivit voivat muuttaa rinnan korkeutta ja ympärysmittaa.

Määritä vyötärön luonnollinen taso joustavalla nauhalla tai ohuella narulla - tämä yksinkertaistaa tehtävää.

Kuviota luotaessa sinun on muistettava, että kuvasta otetut mitat eivät ole yhtä suuret kuin osien mitat. Piirustuksia rakennettaessa mittauksiin lisätään lisääntyvä sovitusliikkumavara. Tämä ei ole vakio. Se riippuu kuvan koosta, kankaan ominaisuuksista, tuotteen tarkoituksesta ja siluetista.

Mekon peruskaava

1. Oma pituus

2. Nauha, jonka alareuna lähtee hieman seitsemännen selkärangan luun taakaa sivusuunnassa ja edessä - kaulan juuressa koskettaen solisluun pisteen ja sulkeutuu kaarevan loven yläpuolelle. Mittausarvoa pidetään nauhan alareunassa.

3. Takana nauha kulkee vaakatasossa koskettaen kainaloita ja sitten kainaloita pitkin. Edessä, rintarauhasen pohjan yläpuolella.

4. Takana nauha kulkee vaakasuoraan koskettaen akselin onteloita, sitten akselin onttoja pitkin vinossa osassa. Edessä - nännipisteiden läpi.

5. Nauha kulkee vaakatasossa vartalon ympäri nännipisteiden läpi ja sulkeutuu rinnan oikealla puolella

6. Nauha kulkee vaakatasossa kehon ympärillä vyötärön tasolla.

7. Nauha kulkee vaakatasossa vartalon ympäri selkärangan leveintä kohtaa pitkin ja kiinnitetään pystysuoraan vatsan ulkonevaan kohtaan.

8. Mittaa ympärysmitta kohtisuoraan olka-akseliin nähden. Nauhan yläreunan tulee koskettaa kainalon takakulmaa. Nauha on suljettu käden ulkopinnalla.

9. Mittaa etäisyys kaulan juuressa olevan ulkonevan olkasauman korkeimmasta kohdasta rinnan ulkonevaan pisteeseen.

10. Mittaa etäisyys ulkonevan olkasauman korkeimmasta kohdasta kaulan juuresta vaakatasoon kainalojen takakulmien tasolla.

11. Mittaa etäisyys vyötärölinjan ja selkärangan leikkauskohdasta  olkasauman päätepisteeseen.

12. Mittaa etäisyys kainaloiden etukulmien välillä.

13. Mittaa kainaloiden takakulmien välinen etäisyys lapaluita pitkin.

14. Mittaa etäisyys olkasauman korkeimmasta kohdasta kaulan juuresta olkasauman päätepisteeseen.

15. Mittaa etäisyys vyötäröviivasta takana ja ulkonevan olkasauman korkeimpaan pisteeseen kaulan juuressa selkärangan suuntaisesti.

16. Mittaa etäisyys olkasauman korkeimmasta kohdasta niskan juuressa rinnan uloimman kohdan läpi etummaiseen vyötäröviivaan.

17. Ympärysmitta mitataan kohtisuoraan kyynärvarren akseliin ulotetun pään läpi kulkevaan ranteeseen. Nauha on suljettu käden ulkopinnalla.

18. Mittaa etäisyys ulkonevan olkasauman päätypisteestä olkapään ja käsivarteen ulkopintaa pitkin ranteen ympärysmittaan.

19.  Mekon pituus

20. Rintarauhasten ulkonevien pisteiden välinen vaakasuuntainen etäisyys mitataan.

21. Mittaa etäisyys olkapään ompeleen pääpisteestä rinnan ulkonevaan pisteeseen.

© 2023 ARTENIO

Y-tunnus 1625692-4

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram
Mechelininkatu 23
00100 Helsinki   
ma-pe 10-18